Verslag HBBC A - Kontich B: 77 - 48 Het eerste kwart maakte HBBC al meteen duidelijk dat het op revanche belust was voor de pandoering van vorige week op Lyra. De bezoekers wisten geen raad met de sterke verdediging van Herentals en in geen tijd stond een kloof van 10 punten op het scorebord. Kontich bleef de balverliezen opstapelen en de kempense sneltrein raasde door naar 23 - 7. In het tweede kwart gingen de bezoekers eindelijk gretiger verdedigen en de herentalse aanval kreeg het moeilijker. In verdediging gaf de thuisploeg echter geen krimp en kon het verschil toch nog opdrijven. Ruststand: 33 - 14. Na de rust kon Kontich geen vuist meer maken en Herentals demonstreerde. Gedragen door een alweer volle zaal, liepen Van Beeck en Co. zowaar nog verder uit tot 55 - 28. In het laatste kwart mocht Snyder onder luid applaus zijn wederoptreden maken na maanden lange revalidatie. Ook hij scoorde en het herentalse feest was compleet. 77 - 48. Met nog twee speeldagen te gaan staan 7 ploegen laatst met 9 gewonnen wedstrijden. Het belooft spannend te worden. Punten HBBC: Thys P. 0; Van Kerkhoven 10; Beutels 4; Van Houdt 2; Budts 0; Snyder 3; Van Beeck 24; Hens 10; De Ceuster 13; Mussche 5; Thys T. 0; Van den Heuvel 6. Punten Kontich: De Wachter 0, Van De Male 2; Benoit 1; Bouckaert 1; Cornelissen 12; Goormans 4; Demarest 9; Faes 0; Brion 2; Van Massenhove 2; Van Beneden 13; Desiron 2.